Bluetooth® audio méréstechnikai képességekkel erősíti a Keysight az U8903B audio analizátort

18.11.2015 08:51

Bluetooth® audio méréstechnikai képességekkel erősíti a Keysight az U8903B audio analizátort

Röviden:

  • nagyteljesítményű Bluetooth audio tesztelés
  • Bluetooth összeköttetés minőségének monitorozása a csatlakozási hibák egyszerű diagnosztizálása érdekében
  • konfigurálható mérőrendszer hardveres és szoftveres bővítési lehetőségekkel

A Keysight Technologies bemutatta az U8903B audio analizátor új Bluetooth audio méréstechnikai funkcióját, amely lehetővé teszi a K+F, minőségbiztosítási és gyártástesztelésben előírt Bluetooth audio mérések maradéktalan elvégzését az U8903B analizátoron, legyen szó egyszerű végfelhasználói vagy professzionális audiotechnikai és vezeték nélküli távközlési termékekről.

Az U8903B kompatibilis a Bluetooth 4.0 szabvánnyal és támogatja az AGHSP/HSP 1.2, AGHFP/HFP 1.6, A2DP és AVRCP szabványprofilokat is. Az U8903B legnagyobb kimeneti jelteljesítménye +5 dBm, amely garantálja a kompatibilitást a Bluetooth-technológiás fejbeszélőkkel, intelligens eszközökkel és a gépjárművek fejegységeivel is.

A Bluetooth összeköttetés minőségének monitorozását és a csatlakozási problémák kiküszöbölését az U8903B vételi teljesítmény indikátorral és bithibaarány-méréssel támogatja. A vételi teljesítmény indikátor a mérés alatt álló eszközön vett teljesítményt jeleníti meg vizuális formátumban, és egyszerűen ellenőrizhetővé teszi a Bluetooth összeköttetés minőségét. A bithibaarány-mérés százalékban kifejezve jeleníti meg az U8903B analizátor és a mérés alatt álló eszköz között történt átvitel során keletkezett hibamennyiséget. A bithibaarány változásának megfigyelése útján a mérnökök könnyedén meghatározhatják az összeköttetés minőségének romlását okozó tényezőket.

1. ábra. Remanens torzítás FFT mérése az U8903B-n

2. ábra. Az U8903B támogatja az ITU-T által definiált POLQA modellt, amely egy leromlott minőségű jelet hasonlít össze az eredeti referenciajellel.

3. ábra. A mérési szekvencia vezérlési funkció előre konfigurált mérésekkel érkezik, és lehetővé teszi a napi mérésekhez a leggyakrabban használt szekvenciák egyszerű kiválasztását.

Az U8903B audio analizátor lokális visszavezetéssel támogatja a Bluetooth-os lapkakészletek, modulok és eszközök gyors és pontos loopback tesztelését. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az U8903B szimulálja a Bluetooth adóvevőt a Bluetooth audiojel vételére a DUT felől, illetve ugyanazon jel visszavezetésére a DUT-re. Ezzel az uplink és downlink irányok egymással egyidőben tesztelhetők, amely jelentősen egyszerűsíti a mérési összeállítást és rövidíti a mérési időt.

Az U8903B audio analizátor rendkívül rugalmas és számos konfigurációs lehetőséggel rendelkezik. Az új Bluetooth-os mérési képességeken felül az U8903B beszéd- és hangminőségi mérések végzésére is képes, sávszélessége és digitális audio interfészei bővíthetők, ezáltal a vezeték nélküli távközlési alkalmazások, integrált áramkörök és alkatrészek nagy pontossággal és széles körben tesztelhetők.

További információ:

www.keysight.com/find/audioanalyzer

www.keysight.com/find/audio-video


Bluetooth and the Bluetooth logos are trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc., U.S.A. and licensed to Keysight Technologies, Inc.


RSSRSS

Hír

Új hírek a GW Instektől:

01. 3. 2024

4 csatornás oszcilloszkópok GDS-3000A

3 fázisú AC tápegység ASR-6000

Spektrumanalizátor GSP-8000

Keysight E5058A SSA-X Signal source analyzer

05. 2. 2024

Nagy teljesítményű, sokoldalú kompakt megoldás a fáziszaj és jelforrás analysishez (SSA - signal source analysis), amely akár 54 GHz-es vagy akár magasabb frekvenciájú RF jeleket is lefed külső modulok használatával.

Keysight InfiniiVision 4000G

22. 1. 2024

Maximális sokoldalúság, kibővített lehetőségek

Az összes hír megtekintése

Gyors Kapcsolat

H TEST Hungary Kft.
Koroknay
Gyula utca 9.

9027, Győr
Hungary

+36 96 999 262


H TEST Hungary Kft.
Koroknay Gyula utca 9.
9027, Győr
Hungary

+36 96 999 262

Hírlevél

Termékhírek, meghívók szakmai rendezvényekre, szemináriumokra és továbbképzésekre. Elektronikus úton, legfeljebb havi két alkalommal kerül kiküldésre.

Regisztráció

© 2024, H TEST a.s. - Minden jog fenntartva

Adatvédelem | Site Map

Létrehozott weboldalak eBRÁNA s.r.o. | Készült CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Up & uarr;